Kalfslapjes alla Milanese met tomatensalsa

Hoofdgerecht
Snel klaar
Toppers met tomaat
Lekker voor kinderen
4
35
  • 600 g kalfslapjes
  • 400 g capellini
  • 2 tot 3 eieren
  • 150 g paneermeel
  • 150 g geraspte parmezaan
  • 5 pruimtomaten of 1 blik tomatenblokjes
  • 1 sjalot
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • handvol basilicum
  • 1 el bladpeterselie
  • ½ dl water
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Snipper de sjalot. Fruit het in wat olijfolie. Voeg de gepelde en in stukjes gesneden tomaat (zonder zaadjes) en de tomatenpuree toe. Doe er nog ½ dl water bij en laat 15 minuten op een zacht vuurtje onder deksel garen. Kruid met peper en zout en voeg nog 1 el bladpeterselie toe.

Meng het paneermeel met de geraspte parmezaan in een kom. Klop de eieren luchtig in een andere kom en kruid ze met peper en zout. Maak de kalfslapjes eventueel iets platter met een vleeshamer. Wentel elk lapje eerst door het ei en dan door het paneermeel.

Snijd het vruchtvlees van de pruimtomaten in blokjes van 0,5 cm. Pers de knoflook en voeg toe aan de tomatenblokjes. Snipper de basilicum fijn en meng samen met een 3-tal eetlepels olijfolie door de tomatenblokjes. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

Verwarm de helft boter en de helft olijfolie in een pan. Bak de kalfslapjes goudbruin langs beide kanten.

Kook de capellini beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de capellini door een zeef. Spoel met vers water en laat uitlekken.

Meng de tomatensaus door de capellini. Serveer met de gebakken kalfslapjes en de tomatensalsa.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.