Kalfslapje met gestoofde lentegroenten

Hoofdgerecht
4
60
  • 4 kalfslapjes (+/- 120 g per persoon)
  • 600 g aardappelen
  • 400 g groene asperges
  • 120 g doperwten (diepvries)
  • 100 g babymaïs
  • 1/2 bundeltje radijzen, gesneden in fijne schijfjes
  • 1 rode ui, gesneden in fijne schijfjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • enkele takjes oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuifje nootmuskaat
  • peper en zout
     

Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.

Snijd de houterige uiteinden van de asperges af en blancheer de asperges, baby maïs en doperwten 3 minuten in kokend, licht gezouten water.
Spoel ze onmiddellijk met koud stromend water en snijd ze dan in stukken van 5 cm.

Fruit de look in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de geblancheerde groenten toe en laat 5 minuten meestoven.
Bestrijk het vlees lichtjes met olijfolie, nootmuskaat, versgemalen peper en zout. Bak elk stuk heel kort aan beide zijden.
Laat 10 minuten, afgedekt rusten alvorens te serveren.

Meng de gestoofde groenten met de radijzen, de ui en de oregano. Kruid met peper en zout.

Schik het kalfsvlees en de lentegroenten op de borden.
Serveer onmiddellijk met de gekookte aardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.