
Ingrediënten
- 4 kalfslapjes (+/- 120 g per persoon)
- 600 g aardappelen
- 400 g groene asperges
- 120 g doperwten (diepvries)
- 100 g babymaïs
- 1/2 bundeltje radijzen, gesneden in fijne schijfjes
- 1 rode ui, gesneden in fijne schijfjes
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- enkele takjes oregano
- 3 eetlepels olijfolie
- snuifje nootmuskaat
- peper en zout
Recept
Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Snijd de houterige uiteinden van de asperges af en blancheer de asperges, baby maïs en doperwten 3 minuten in kokend, licht gezouten water.
Spoel ze onmiddellijk met koud stromend water en snijd ze dan in stukken van 5 cm.
Fruit de look in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de geblancheerde groenten toe en laat 5 minuten meestoven.
Bestrijk het vlees lichtjes met olijfolie, nootmuskaat, versgemalen peper en zout. Bak elk stuk heel kort aan beide zijden. Laat 10 minuten, afgedekt rusten alvorens te serveren.
Meng de gestoofde groenten met de radijzen, de ui en de oregano. Kruid met peper en zout.
Schik het kalfsvlees en de lentegroenten op de borden. Serveer onmiddellijk met de gekookte aardappelen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.