
Kalfsfricassee met lentegroenten
Deze kalfsfricassee krijgt een frisse make-over! Malse stukjes kalfsvlees worden gecombineerd met erwtjes, jonge wortels en groene aspergetips voor een lichte, kleurrijke stoofschotel vol lentekriebels. Perfect voor wie houdt van klassiek met een seizoensgebonden twist.
Bereiding
Snipper de ui fijn.
Snijd de prei in plakjes. Schil de worteltjes en halveer de groene asperges.
Kruid het vlees met peper en zout en bak het, eventueel in verschillende delen, in een diepe pan rondom goudbruin. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten verder.
Bestrooi het vlees en de ui met de bloem en roerbak nog 1 minuut.
Blus al roerend met de witte wijn en de bouillon en breng aan de kook.
Leg er het kruidentuiltje in, dek af en laat ongeveer 1 uur koken op een zacht vuur.
Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de worteltjes toe, en de laatste 10 minuten de prei.
Voeg tenslotte de laatste 5 minuten de asperges en erwtjes toe.
Roer er tot slot de room onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Schep de fricassee in diepe borden en werk af met de kervel.
Lekker met gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.