Het perfecte roerei

Partner

Geert Van Der Bruggen

Ontbijt
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

10

Roerei maken is helemaal niet moeilijk. Volg onze tips en geniet in enkele minuten van perfect roerei.

Ingrediënten

  • 8 verse eieren
  • boter
  • peper en zout

Recept

Warm een pan op matig vuur en doe er een klein klontje boter in.

Breek intussen de eieren in een kom of schaaltje en doe er peper en zout bij. Klop de eieren los, maar niet te lang. Als je te hard doorklopt, krijg je een taai resultaat.

Giet de eieren in de pan en laat even pakken. Roer dan rustig tot alles mooi begint te stollen. Als je te hevig roert krijg je een korrelig resultaat. Houd ook het vuur onder controle. Het mag niet te warm worden. Haal desnoods de pan even van het vuur.

Doe er op het eind een klontje boter bij voor een extra smeuïg resultaat. Het perfecte roerei moet wat lopend zijn, maar wel gaar.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.