Het perfecte roerei

Geert Van Der Bruggen
4
  • 8 verse eieren
  • boter
  • peper en zout

Warm een pan op matig vuur en doe er een klein klontje boter in.

Breek intussen de eieren en doe er peper en zout bij. Klop de eieren los, maar niet te lang. Als je te hard doorklopt, krijg je een taai resultaat.

Giet de eieren in de pan en laat even pakken. Roer dan rustig tot alles mooi begint te stollen. Als je te hevig roert krijg je een korrelig resultaat. Hou ook het vuur onder controle. Het mag niet te warm worden. Haal desnoods de pan even van het vuur.

Doe er op het eind een klontje boter bij voor een extra smeuïg resultaat. Het perfecte roerei moet wat lopend zijn, maar wel gaar.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.