

Perfect gegaarde rosbief met ovengroenten
Rosbief uit de oven, krokante groenten en een smaakvolle jus: dit is hét gerecht voor wie graag indruk maakt zonder stress. Terwijl het vlees rustig gaart, bakken de paprika’s, courgette en krieltjes goudbruin in de oven. Perfect voor een zondag aan tafel of een etentje met familie.
Bereiding
Haal het vlees een half uurtje voor het bakken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de paprika’s en courgette in hapklare stukken. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de krieltjes.
Verdeel alles, behalve de tomaten, over een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Bedruppel met olijfolie, leg er de tijmtakjes bij en hussel alles goed onder elkaar.
Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. Schep de groenten halverwege de baktijd om en leg er dan ook de tomaten bij.
Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid het rondom met peper en zout. Bak het in een hete pan met bruisende boter en enkele takjes tijm rondom goudbruin.
Leg het vlees in een ovenschaal en giet er het braadvocht over en zet het vlees 20 à 25 minuten in de oven.
Let op: Reken op een gaartijd van 25 tot 30 minuten per kilo vlees.
Doe een klontje boter en de bloem in de pan waarin de rosbief is gebakken en roerbak 1 minuut. Giet er de bouillon bij en breng al roerend aan de kook. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Laat het vlees na het bakken 10 à 15 minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie.
Snijd het gebraad in mooie plakjes en serveer met de groenten en de saus. Werk de borden af met wat bladpeterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.