Bereiding
Snipper de ui fijn en meng samen met het rundergehakt, ei en broodkruim tot een mooie bol.
Verdeel die in 4 gelijke delen en steek in iedere bol een stukje kruidenboter. Duw ze plat tot een mooie hamburger.
Snipper de ui fijn en snijd de augurk in kleine stukjes. Meng de ketchup met de mayo, stukjes augurk, ui en mosterd tot een saus.
Wrijf de hamburgers in met olie gemengd met provençaalse kruiden en grill ze boven een matig hete grill of barbecue gedurende 5 minuten aan beide zijden. Grill ook het spek kort.
Wrijf de gehalveerde broodjes in met olijfolie en grill die ook kort (30 sec) op de grill of barbecue. Zorg ervoor dat ze zeker niet zwart worden.
Leg de onderkant van het broodje op een bord. Bedek met een blaadje sla, stukjes tomaat, een lepel saus, de hamburger, een sneetje spek.
Serveer met frietjes en de resterende saus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.