De perfecte hamburger met verse saus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Witblauw rundvlees is vlees van hoge kwaliteit waar je de lekkerste hamburgers mee maakt.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 4 stukjes kruidenboter
  • 1 ei
  • 2 el broodkruim
  • 4 ronde broodjes
  • olie om te grillen
  • provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • frietjes

Voor de garnering

  • 4 sneden ontbijtspek
  • een paar blaadjes krulsla
  • enkele gemarineerde tomaatjes

Voor de saus

  • 3 el ketchup
  • 3 el mayo 
  • 1 grote augurk
  • 1 ui
  • 1 tl mosterd

Recept

Snipper de ui fijn en meng samen met het rundergehakt, ei en broodkruim tot een mooie bol.

Verdeel die in 4 gelijke delen en steek in iedere bol een stukje kruidenboter. Duw ze plat tot een mooie hamburger.

Maak de saus

Snipper de ui fijn en snijd de augurk in kleine stukjes. Meng de ketchup met de mayo, stukjes augurk, ui en mosterd tot een saus.

Wrijf de hamburgers in met olie gemengd met provençaalse kruiden en grill ze boven een matig hete grill of barbecue gedurende 5 minuten aan beide zijden. Grill ook het spek kort.

Wrijf de gehalveerde broodjes in met olijfolie en grill die ook kort (30 sec) op de grill of barbecue. Zorg ervoor dat ze zeker niet zwart worden.

Leg de onderkant van het broodje op een bord. Bedek met een blaadje sla, stukjes tomaat, een lepel saus, de hamburger, een sneetje spek.

Serveer met frietjes en de resterende saus.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.