Minihamburger met kalfsvlees en currysaus

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Op zoek naar de perfecte (party) snack? Deze kruidige kalfsburger met currysausje smaakt elk moment van de dag. 

Ingrediënten

Burger:

  • 500 g kalfsgehakt
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el mayonaise
  • 1 el currypoeder

 

  • handvol waterkers
  • 60 g ijsbergsla, fijngesneden
  • 100 g zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 8 mini hamburgerbroodjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor het sausje:

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el ketchup
  • 4 el volle yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl currypoeder

Recept

Meng het gehakt met de lente-uitjes, chilipeper, komijn, mayonaise en currypoeder. Kruid met peper en zout. Vorm kleine burgertjes van het mengsel. Plaats 30 minuten in de koelkast.

Meng alle ingrediënten voor het sausje en kruid met peper en zout. Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant even op de barbecue of grillpan. Bestrijk de burgertjes met olijfolie en gril ze ook in een grillpan of op de barbecue in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.  Keer ze regelmatig om.

Bestrijk de onderste helft van de broodjes met wat saus. Verdeel er de ijsbergsla en de zongedroogde tomaatjes over en leg er een burgertje op. Schep er nog wat saus op en eindig met wat waterkers. Sluit de broodjes en serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.