Kip curry in de wok

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Verzot op kip-curry? Dan gaat deze pittige variant die je in de wok klaarmaakt je vast en zeker smaken. 

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 bloemkool
  • 1 rode chilipeper
  • 4 stengels lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes koriander
  • 2 el cashewnoten
  • 1 potje zure room
  • 1 kl Indische currypasta
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1 el sesamolie
  • peper

Recept

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpaking.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

Zet een wokpan op het vuur en laat heet worden. Pel de teentjes knoflook en doe ze samen met de sesamolie in de wok zodat ze hun smaak afgeven.

Snipper de lente-ui in ringen en de rode chilipeper fijn.

Snijd de kip in reepjes en bak ze rondom goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes en de helft van de lente-ui en chilipeper toe. Roerbak alles gaar.

Draai het vuur lager en lepel er de currypasta en zure room bij. Voeg de gevogeltebouillon toe en laat nog 10 minuten verder pruttelen.

Rooster ondertussen de cashewnoten goudbruin en hak fijn.

Serveer de wok met een kommetje rijst en werk af met enkele plukjes koriander en geroosterde cashewnoten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.