Kalfsvlees

Kalfsvlees

Kalfsvlees van bij ons

Kalfsvlees is afkomstig van het jonge rund. Volgens een Europese Verordening mag het rund niet ouder zijn dan 8 maanden wanneer het geslacht wordt. Door zijn jeugdige leeftijd en zijn speciale voeding is kalfsvlees mals, sappig en blank van kleur. Jonge dieren hebben relatief weinig bindweefsel, waardoor het vlees mager en licht verteerbaar is.

Het kalfsvlees dat je vandaag bij de slager en in de supermarkt vindt, is afkomstig van gespecialiseerde vleeskalverhouderijen. Deze bedrijven zijn vooral gesitueerd in Vlaanderen, met name de regio Kempen.

Hoe kalfsvlees bewaren?

Gemalen of gehakt vlees is 1 dag houdbaar, vlees in porties gesneden 2 dagen en gebakken en gebraden vlees 3 tot 4 dagen. In de diepvries bewaar je het best niet langer dan 10 maanden. In onze bewaartips lees je er alles over.

Past kalfsvlees in een gezond voedingspatroon?

Kalfsvlees is doorgaans mager tot zeer mager vlees. Het is rijk aan eiwitten, die goed verteerbaar zijn en een hoge biologische kwaliteit hebben, en een goede leverancier van B-vitaminen (vooral van B3 en B12) en van selenium en zink.

Lees hier alles over de plaats van vlees binnen een evenwichtige en gevarieerde voeding.

Heb jij een van onze gerechten met kalfsvlees geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker recept dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons!