Kalfskotelet met tomatenpesto en raapjespuree

4
35

Mals kalfsvlees met zachte puree, een betere combinatie bestaat haast niet. Voeg raapjes toe aan de puree en werk af met tomatenpesto voor een groenteboost. 

Voor de pesto:

  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 30 g pijnboompitten
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 120 ml olijfolie

Maak de pesto:

Mix de zongedroogde tomaten, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender grof en kruid met peper en zout. Zet koel.

 

Schil de aardappelen en de raapjes. Kook ze samen gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp ze met de melk en een scheutje olijfolie tot puree. Kruid met de tijm, peper en zout.

Kruid de kalfskoteletten met peper en zout en bak ze in boter goudbruin en gaar. Verdeel ze samen met de puree over de borden en schep op elke kotelet een lepel pesto. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.