
Gemarineerde kalfskotelet op de barbecue met noedelsalade
Laat je kotelet marineren in een pittig Aziatisch sausje. Gril daarna op de BBQ en serveer met noedelsalade.
Ingrediënten
- 4 kalfskoteletten
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 el fijngesnipperde lente-uitjes
Marinade:
- 100 ml hoisin saus
- 50 ml plum saus (pruimensaus)
- 1 el rijstazijn
- 1 el limoensap
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 lookteentjes
- 1 el verse gember
- 1 el chilipasta
Noedels:
- 250 gr noedels
- 2 wortels
- 1/4 komkommer
- 1 courgette
- koriander, fijngesneden
- munt, fijngesneden
- limoensap
Recept
Meng de hoisin saus, plum saus, rijstazijn, limoensap, sojasaus, sesamolie, geperste lookteentjes en gember met de chilipasta. Roer tot een marinade. Leg de kalfskoteletten in de marinade en laat een paar uur tot een dag marineren.
Leg de koteletten in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 5 à 6 minuten. Of plaats ze vacuumverpakt in de steamer, tot ze een kerntemperatuur van zo’n 60 graden hebben bereikt.
Grill ze dan nog kort, ongeveer 2 minuten langs beide zijden, op de BBQ of in de grillpan.
Kook de noedels zoals op de verpakking vermeld staat. Snijd de komkommer, wortels en courgette fijn.
Meng de noedels met de fijngesneden groenten. Voeg enkele lepels van de marinade van het vlees toe. Werk af met de fijngesneden koriander en munt. Besprenkel naar smaak met wat limoensap.
Serveer de kalfskotelet met noedelsalade. Werk af met de fijngesnipperde lente-ui en de geroosterde sesamzaadjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.