Tong in madeirasaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(180) 180

Madeirasaus dankt haar naam aan Madera, de typsiche wijn uit Portugal die in dit gerecht gebruikt wordt. Deze wijn is de basis van een lekkere saus en dus ook van de klassieker, tong in madeirasaus.

Ingrediënten

Kruidentuiltje:

  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • enkele peterseliestengels

Recept

Laat de tong in gezouten water wit trekken in 3 uur. Ververs het water halverwege. 

Snijd de prei, selder, wortel en ui grof.

Breng gezouten water aan de kook. Doe er de kalfstong in en laat 5 minuten koken. Giet het kookwater weg en giet er opnieuw kokend water over.

Voeg de gesneden prei, selder, wortel, ui en het kruidentuiltje toe en laat 2,5 uur koken op een matig vuur. Pel de tong terwijl ze nog warm is en kuis ze op indien nodig.

Maak balletjes van het kalfsgehakt en pocheer ze in gezouten water. 

Snijd de champignons in plakjes. Smelt boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer om. 

Blus met de kalfsfond en de Madera. Voeg de tomatenpuree toe en roer glad. 

Voeg de champignons en gehaktballetjes toe. Breng nog op smaak met peper en zout.

Snijd de tong in plakjes van 0,5 cm. Serveer met de warme saus.

Lekker met puree.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.