Kalfsschenkel vers van bij de slager, op wit papier. Verse peterselie en kruiden liggen bij het vlees, klaar om aan de slag te gaan.

Vlees bereiden doe je zo

Hou jij ook van een stukje vlees met een smakelijk en krokant korstje? Of van een gebraad dat alle tijd heeft gekregen om te garen in de oven? Vlees bereiden is geen exacte wetenschap en ook je persoonlijke smaak speelt mee. Toch bestaan er een paar vuistregels. Deze tips en trucs kan je makkelijk toepassen. 

Vlees klaarmaken: alle bereidingstechnieken op een rij

Vlees en barbecue: ze zijn voorbestemd voor elkaar. Ook bakken en braden zijn twee uitstekende manieren om het beste uit vlees naar boven te halen. Wokken is dan weer een erg populaire kooktechniek voor als het snel moet gaan. Heb je wat meer tijd, dan kan je vlees ook frituren, garen op lage temperatuur, pocheren, smoren, stomen of stoven.

Nooit meer een verkeerde cuisson dankzij deze app

In het heetst van de kookstrijd check je graag nog even hoe het moet. Dat kan nu heel gemakkelijk op je smartphone met de app ‘Bien Cuit!’. De bereidingstips kan je stap voor stap toepassen. Bakken, braden, stoven of wokken? ‘Bien Cuit!’ is jouw ideale keukenhulp. De app is beschikbaar voor iPhone.

Probeerde jij onze tips om vlees te bereiden? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons!