Vleesbrood met geroosterde venkel, berloumi en spek

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 40

Vleesbrood, een favoriet van vele Belgische gezinnen. Geniet van zelfgemaakt vleesbrood met geroosterde venkel, Berloumi en spek met dit recept.

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 12 sneetjes spek
  • 200 g berloumi
  • ½ venkel
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 à 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Snipper de venkel eveneens fijn.

Zet een pannetje op het vuur met olijfolie en fruit de knoflook, sjalot en de venkel. Laat afkoelen.

Hak de tijm en rozemarijn fijn.

Snijd de berloumi in fijne blokjes van 0,5 cm.

Meng het gehakt met het eitje, gestoofde groenten, paneermeel en fijngehakte kruiden. Kneed goed, voeg de kaas erbij en kruid met peper en zout.

Kneed opnieuw en vorm het gehakt tot een mooi broodje. Bekleed het met de reepjes spek en bak het in de oven gedurende 45 minuten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.