Oosterse ovenschotel met geroosterde spruitjes en venkel

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Spruitjes en venkel zijn beste vriendjes in deze Oosterse ovenschotel met yoghurt en honing.  

Ingrediënten

Voor de gepekelde rode ui

  • 1 rode ui
  • 150 ml water
  • 40 ml azijn
  • 2 kl rietsuiker
  • zout

Voor de ovenschotel

  • 1 venkel
  • 300 g spruitjes
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 3 el yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 2 kl honing
  • handvol walnoten
  • peper
  • zout

Recept

Enkele uren of 1 dag op voorhand

Maak de gepekelde rode ui.

Pel de ui en snijd in halve maantjes. Neem een steriel glazen bokaaltje en voeg hierin het water, rietsuiker, azijn en zout in.

Sluit de bokaal en schud goed.

Voeg de gesneden rode ui toe en sluit de bokaal opnieuw. Draai even heen en weer zodoende dat alles goed vermengt is. Laat minimum enkele uurtjes staan in de koelkast.

De dag zelf

Maak de ovenschotel klaar.

Spoel de spruitjes, maak ze schoon en halveer in twee.

Verwijder het loof van de venkel, hou wat venkelloof apart voor de afwerking.

Spoel de venkel en snijd in de lengte in repen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de gehalveerde spruitjes langs één kant van de bakplaat en kruid met de ras-el-hanout, peper en zout. Bedruppel met weinig olijfolie en meng alles even goed door.

Leg de stukken venkel langs de andere helft van de bakplaat. Bedruppel met honing, weinig olijfolie, peper en zout en meng goed.

Plaats de bakplaat ongeveer 40 minuten in de oven of tot de spruitjes mooi geroosterd zijn en de venkel mooi gaar en gekarameliseerd is.

Afwerking

Kruid de yoghurt met peper en zout. Hak de walnoten fijn.

Meng de spruitjes onder de venkel. Lepel enkele toefjes yoghurt over de ovenschotel.

Werk de ovenschotel af met de gepekelde rode ui, fijngehakte walnoten en wat plukjes venkelloof.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.