Start to cook

Vleesbrood

2

Vleesbrood uit de oven is overheerlijk maar je kan gehaktbrood ook koud opeten. Ideaal als lunch voor de volgende dag! 

  • 500 g varkensgehakt
  • 75 g boter
  • 1,5 sneetje ontkorst brood
  • 4 el broodkruim/paneermeel
  • 1 ei
  • 1 ui
  • melk
  • 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
  • eventueel wat chilipoeder en oregano
  • peper en zout
Prik met een lange naald in het vleesbrood, is het uitlopende vocht helder? Dan is je vleesbroodje gaar!

Laat de sneden brood in melk weken en knijp ze dan lichtjes uit.

Hak de ui fijn en fruit de stukjes in een pan goudgeel in boter. 

Laat het mengsel afkoelen en voeg een losgeklopt ei toe. 

Voeg broodkruim, fijngehakte peterselie, peper en zout en eventueel wat chilipoeder en oregano toe.

Kneed dit mengsel door het gehakt tot een homogene massa en vorm er een langwerpig brood mee.

Leg dit brood in een beboterde vuurvaste schaal en overgiet het met een klontje gesmolten boter. 

Schuif de schaal in een koude oven die je instelt op 200°C. Zodra die temperatuur is bereikt, laat je het vlees een kwartier braden.

Na een kwartier verlaag je de temperatuur naar 150°C. Laat opnieuw 15 minuten braden. 

Prik met een lange naald in het vleesbrood. Het is belangrijk dat het uitlopende vocht helder is en het vleesbrood volledig gaar is.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.