Vleesbrood

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Zelfgemaakt vleesbrood of gehaktbrood is een favoriet bij veel Belgische gezinnen. Met dit recept bak je het lekkerste gehaktbrood. 

Ingrediënten

  • 1 kg gehakt varken/kalf
  • 2 eieren
  • In melk geweekt wit brood
  • Peper en zout
  • Krieken op sap 

Je kan in plaats van brood geweekt in melk ook paneermeel, broodkruim of gemalen beschuit gebruiken. Je kan voor meer smaak onder andere knoflook, gestoofde ui, gemalen kaas of kruiden toevoegen.

Recept

Pers het brood uit en voeg samen met de eieren toe aan het gehakt. Voeg peper en zout toe en meng alles goed.

Rol het gehakt tot een langwerpige bal.

Bak het gehakt in een beetje boter in een diepe pan met deksel. Schroei eerst het gehakt op een hoog vuur. 

Zet het deksel op de pan en bak het gehaktbrood nog ongeveer 30 min. op een laag vuurtje waarbij je het af en toe eens omdraait.

Serveer met warme krieken op sap.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.