Vlees wokken doe je zo

Vlees wokken doe je zo

Wokken is een erg populaire kooktechniek. Het is makkelijk, snel en je kan volop variëren met ingrediënten. Met deze recepten zet je binnen het half uur een lekkere wok met varkensvlees of rundvlees op tafel. 

Welke soorten vlees zijn geschikt om te wokken?

Wokken is een bijzondere vorm van bakken. Het gebeurt op zeer hoge temperatuur. Er is weinig vetstof voor nodig. Vlees wokken past dan ook goed in een gezonde keuken. Gebruik bij voorkeur mals en mager vlees zoals mignonnettes of steak.

Vlees wokken: zo ga je te werk

  • Snijd het vlees en de andere ingrediënten in kleine stukjes van dezelfde grootte en zet alles klaar.
  • Laat de wok heet worden op een hoog vuur. Sprenkel enkele waterdruppels op de bodem. Als de druppels dansen en snel verdampen is de wok voldoende heet.
  • Bak het vlees zeer kort aan (max. 1 minuut) in kleine porties. Gebruik bij voorkeur een olie die sterk verhit mag worden. Arachideolie is ideaal.
  • Neem het vlees uit de wok en laat even rusten op een bord.
  • Roerbak dan de groenten. Doe er een saus of marinade bij.
  • Voeg opnieuw het vooraf gebakken vlees toe. Geef het niet meer dan de tijd om terug op te warmen zodat alles mooi sappig blijft.

Tip 

Zorg ervoor dat de saus voldoende gebonden is. Zo blijft ze goed rond de stukjes vlees en groenten zitten. Dat geeft een sappiger gevoel in de mond. 

Heb jij een van onze wokgerechten met vlees geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons!