Aziatische wok met rundvlees

4
  • 350 g rundvlees, in reepjes

Marinade:

  • sap en rasp van 1 limoen
  • 5 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 cm gember, geraspt
  • 1 knoflook-teen, geperst
  • 1/2 chilipeper, fijngehakt
  • 1 el (palm)suiker
  • 1 el arachideolie

Wokgroenten:

  • 1 prei
  • 1/4 witte kool
  • 1 paprika
  • enkele sojascheuten
  • enkele peultjes
  • 1 bos koriander, fijngehakt
  • 250 g rijst

Garnituur:

  • enkele blaadjes koriander
  • gefrituurde uitjes
  • pinda’s, geroosterd

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg er de rundvleesreepjes in.
Laat  minstens een halfuur marineren in de koelkast.

Bereid de rijst volgens de  aanwijziging op de verpakking.
Hak de pinda's grof.

Schep het vlees uit de marinade en laat uitlekken. Verhit een scheutje arachideolie in de wok. Bak er het vlees op hoog vuur in aan. Schep uit de wok en houd warm.
Voeg een extra scheutje arachideolie toe en zet het vuur zachter. Roerbak de groenten beetgaar.
Doe er het vlees en alle sappen bij en warm door. Voeg de koriander toe. Proef en kruid eventueel bij met extra sojasaus.

Verdeel de wok over 4 porties. Garneer met koriander, uitjes en pinda’s. Serveer met rijst.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.