
Aziatische wok met rundvlees
Geen tijd om lang in de kookpotten te roeren? Haal je wokpan dan maar snel boven. Deze Aziatische wok met rundvlees zet je binnen het halfuur op tafel.
Ingrediënten
- 350 g rundvlees, in reepjes
Marinade:
- sap en rasp van 1 limoen
- 5 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 cm gember, geraspt
- 1 knoflook-teen, geperst
- 1/2 chilipeper, fijngehakt
- 1 el (palm)suiker
- 1 el arachideolie
Wokgroenten:
- 1 prei
- 1/4 witte kool
- 1 paprika
- enkele sojascheuten
- enkele peultjes
- 1 bos koriander, fijngehakt
- 250 g rijst
Garnituur:
- enkele blaadjes koriander
- gefrituurde uitjes
- pinda’s, geroosterd
Recept
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg er de rundvleesreepjes in.
Laat minstens een halfuur marineren in de koelkast.
Bereid de rijst volgens de aanwijziging op de verpakking.
Hak de pinda's grof.
Schep het vlees uit de marinade en laat uitlekken. Verhit een scheutje arachideolie in de wok. Bak er het vlees op hoog vuur in aan. Schep uit de wok en houd warm.
Voeg een extra scheutje arachideolie toe en zet het vuur zachter. Roerbak de groenten beetgaar.
Doe er het vlees en alle sappen bij en warm door. Voeg de koriander toe. Proef en kruid eventueel bij met extra sojasaus.
Verdeel de wok over 4 porties. Garneer met koriander, uitjes en pinda’s. Serveer met rijst.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.