Aziatische wok met witloof en kip

Thema
Wok
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Je kan witloof stoven, of in een lekkere ovenschotel verwerken maar wil je sneller genieten van het Belgisch goud, haal dan je wok maar boven. Deze wok met witloof en kip combineert Belgische topproducten met Aziatische smaken.

Ingrediënten

  • 2 grote stronken witloof
  • 1 grote wortel
  • 2 el geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper
  • 5 g bieslook, in stukken van 3 cm
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 200 g brede rijstnoedels
  • 2 eieren
  • 3 el lichte sojasaus
  • 1 el bruine suiker
  • 1/2 tl vissaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • arachideolie
  • peper en zout

Recept

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak een marinade van sojasaus, de bruine suiker en vissaus.

Snijd de witloof in partjes, de wortel in reepjes en de chilipeper fijn.

Verhit een scheut arachideolie in een wok en roerbak de kippenreepjes goudbruin. Kruid met peper en zout en schep uit de wok.

Verhit opnieuw wat olie. Pers een teentje look en voeg de gember, chilipeper en groenten toe. Roerbak 4 minuten.

Voeg de noedels, bieslook en de marinade toe. Bak 1 minuut verder en schep er opnieuw de kip onder.

Breek de eieren aan de zijkant van de wok. Roer ze vlug door en meng alles goed onder.

Verdeel in kommetjes en werk af met sesamzaadjes, koriander en een limoenpartje.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.