Wok met varkensreepjes, oesterzwammen, courgette en paprika

Thema
Wok
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Een wokgerecht is een van de beste (en lekkerste!) manieren om veel groenten binnen te krijgen. En als je dit recept volgt, geniet je ook nog eens van heerlijk malse varkensreepjes.

Ingrediënten

  • 300 g varkensvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 groene courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 g oesterzwammen
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • bosjes koriander
  • 2 el zoete chilisaus
  • 250 g noedels
  • arachideolie
  • peper en zout

Recept

Bereid de noedels zoals vermeld op de verpakking.

Snijd het varkensvlees in reepjes en kruid met peper en zout. Snijd de courgette en de paprika in reepjes.

Snipper de sjalotten en knoflook fijn.

Verhit wat olie in een wok en bak de varkensreepjes met de sjalot en look op een hoog vuur. Schep het vlees uit de wok en hou even apart.

Voeg vervolgens de oesterzwammen, courgette- en paprikareepjes toe in dezelfde wok. Bak alles beetgaar.

Voeg opnieuw het vlees toe aan de wokbereiding en de chilisaus. Schep goed om.

Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Schik op een bord, werk af met de lente-ui en koriander en serveer met de noedels.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.