Pita met varkensreepjes

4
  • 400 g varkensvlees, in reepjes
  • 1 koffielepel paprikapoeder 
  • ½ theelepel komijnpoeder 
  • 1 theelepel korianderpoeder 
  • ½ ui
  •  2 teentjes knoflook
  •  2 eetlepels olijfolie 
  • 4 grote bladeren van sla 
  • 1 tomaat 
  • ½ rode ui
  •  8 eetlepels dikke Griekse yoghurt 
  • 4 pitabroodjes
  •  peper en zout

Meng de varkensreepjes met de paprika, de komijn, de koriander en 1 eetlepel olijfolie.  Laat een kwartier marineren.

Snijd de sla in dunne reepjes.  Snijd de tomaat in schijfjes en de rode ui in zeer fijne schijfjes.

Zet een pan met antikleeflaag op laag vuur.  Giet er wat olijfolie in en laat de zeer fijn gehakte witte ui gedurende 8 minuten zacht bakken.  Zorg ervoor dat de ui haast niet kleurt.  Roer dus zeer regelmatig.  Zet het vuur onder de pan hoger en voeg het vlees en de marinade toe.  Peper, zout en pers het knoflook uit boven de pan.  Laat 3 minuten al roerend bakken.

Snijd de bovenkant van de pitabroodjes. Leg de broodjes even onder de grill om te warmen. Vul elk broodje met een bodempje sla. Leg er tomaat en rode ui op.  Vul aan met het vlees.

Laat dan over de vulling 2 eetlepels dikke yoghurt vloeien.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.