Pita met varkensreepjes

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Zin in een lekkere pita? Skip de pitabar en maak deze lekkere snack eens helemaal zelf. Succes verzekerd! 

Ingrediënten

  • 400 g varkensvlees
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 ijsbergsla
  • 200 g kerstomaten
  • 1 komkommer
  • bosje munt
  • 1 kl paprikapoeder 
  • ½ kl komijnpoeder 
  • 1 kl korianderpoeder 
  • 8 el volle yoghurt 
  • 4 pitabroodjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snijd het varkensvlees in reepjes en meng met het paprikapoeder, komijn, koriander en 1 el olijfolie. Laat een kwartier marineren.

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Snijd de komkommer in lange, dunne plakjes met een dunschiller. Halveer de tomaatjes en snijd de rode ui in dunne ringen.

Bak het vlees met de marinade op hoog vuur. Kruid met peper, zout en pers er de knoflook bij. Laat 3 minuten al roerend bakken.

Snijd de bovenkant van de pitabroodjes open. Leg de broodjes even onder de grill om te warmen. 

Snijd de munt fijn en meng onder de yoghurt. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Vul elk broodje met een bodempje sla. Schik er de tomaatjes, komkommer en rode ui in.  Vul aan met het vlees. Lepel er de yoghurt over en serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.