Pita met varkensreepjes

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Zin in een lekkere pita? Skip de pitabar en maak deze lekkere snack eens helemaal zelf. Succes verzekerd! 

Ingrediënten

  • 400 g varkensvlees, in reepjes
  • 1 koffielepel paprikapoeder 
  • ½ theelepel komijnpoeder 
  • 1 theelepel korianderpoeder 
  • ½ ui
  •  2 teentjes knoflook
  •  2 eetlepels olijfolie 
  • 4 grote bladeren van sla 
  • 1 tomaat 
  • ½ rode ui
  •  8 eetlepels dikke Griekse yoghurt 
  • 4 pitabroodjes
  •  peper en zout

Recept

Meng de varkensreepjes met de paprika, de komijn, de koriander en 1 eetlepel olijfolie.  Laat een kwartier marineren.

Snijd de sla in dunne reepjes. 

Snijd de tomaat in schijfjes en de rode ui in zeer fijne schijfjes.

Zet een pan met antikleeflaag op laag vuur.  Giet er wat olijfolie in en laat de zeer fijn gehakte witte ui gedurende 8 minuten zacht bakken.  Zorg ervoor dat de ui haast niet kleurt.  Roer dus zeer regelmatig.  

Zet het vuur hoger en voeg het vlees en de marinade toe. 

Kruid met peper, zout en pers de knoflook uit boven de pan. Laat 3 minuten al roerend bakken.

Snijd de bovenkant van de pitabroodjes. Leg de broodjes even onder de grill om te warmen. 

Vul elk broodje met een bodempje sla. Leg er tomaat en rode ui op.  Vul aan met het vlees.

Laat dan over de vulling 2 eetlepels dikke yoghurt vloeien.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.