Pad Thai met varkensvlees

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 600 g varkensvlees, in reepjes
  • ¼ Chinese kool, in repen
  • 100 g sojascheuten
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 2 eieren
  • 100 g rijstnoedels
  • 1 el arachideolie
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 chilipeper, in ringen
  • 1 stengel citroengras, doormidden gesneden
  • 2 el vissaus of sojasaus
  • 1 el rietsuiker

Garnituur:

  • sap van ½ limoen
  • 2 el ongezouten pindanoten, grofgehakt
  • enkele takjes verse koriander
     

Recept

Bereid de noedels volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Zet opzij.

Verwarm de olie in een wok en schroei het vlees aan. Doe de knoflook, de chilipeper en het citroengras erbij. Breek de eieren rechtstreeks in de wok en voeg de vissaus en de suiker toe. Roer goed terwijl het ei stolt. Voeg de Chinese kool en sojascheuten toe en roerbak kort. Doe de noedels en de lente-ui erbij.

Werk af met limoensap, pindanoten en verse koriander.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.