Pad Thai met varkensvlees

4
  • 600 g varkensvlees, in reepjes
  • ¼ Chinese kool, in repen
  • 100 g sojascheuten
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 2 eieren
  • 100 g rijstnoedels
  • 1 el arachideolie
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 chilipeper, in ringen
  • 1 stengel citroengras, doormidden gesneden
  • 2 el vissaus of sojasaus
  • 1 el rietsuiker

Garnituur:

  • sap van ½ limoen
  • 2 el ongezouten pindanoten, grofgehakt
  • enkele takjes verse koriander
     

Bereid de noedels volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Zet opzij.

Verwarm de olie in een wok en schroei het vlees aan. Doe de knoflook, de chilipeper en het citroengras erbij. Breek de eieren rechtstreeks in de wok en voeg de vissaus en de suiker toe. Roer goed terwijl het ei stolt. Voeg de Chinese kool en sojascheuten toe en roerbak kort. Doe de noedels en de lente-ui erbij.

Werk af met limoensap, pindanoten en verse koriander.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.