
Slaatje met schnitzel en dressing van karnemelk
Schnitzel, dat is varkensvlees van bij ons in een heerlijk krokant jasje. Combineer met Berloumi en een fris slaatje met zelfgemaakte karnemelkdressing.
Ingrediënten
- 2 little gem
- 1 ijsbergsla
- 1 komkommer
- 1 Golden appel
- 1 venkel
- 150 g Berloumi, in plakken
- 4 varkensoesters
- 100 g granola
- 2 eiwitten
- 100 g bloem
- arachideolie
- peper en zout
Voor de dressing:
- 250 ml karnemelk
- 140 g volle yoghurt
- 1 tl mosterd
- 2 el witte balsamico azijn
- 1 tl honing
Recept
Maak de blaadjes van de little gem los. Snijd de venkel in dunne plakken.
Snijd de komkommer in lange repen. Snijd de appel in dunne plakjes.
Maak de dressing
Meng de karnemelk met de yoghurt, mosterd, balsamico azijn en honing tot een mooie gladde dressing. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Doe de bloem, eiwitten en granola in 3 aparte kommen. Klop de eiwitten los. Kruid de varkensoesters met peper en zout en wentel ze eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door de granola.
Bak ze goudbruin in hete olie.
Gril de Berloumi plakjes goudbruin in een grillpan, zonder vetstof. Bekijk zeker onze stap-voor-stap video met makkelijke instructies om je kaas perfect te grillen.
Afwerking
Schik de little gem-blaadjes, venkel, komkommer en appel mooi op de borden. Leg er de berloumi bij.
Snijd de krokante varkensoesters in repen en verdeel over de borden. Druppel er de dressing over. Serveer meteen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.