Pulled pork

Thema
Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
Bereidingstijd

200

Pulled pork is varkensvlees dat je dankzij een langzame garin in draadjes uit elkaar kan trekken. Ideaal als vulling voor een lekkere taco. Bekijk ook zeker de video waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je pulled pork maakt. 

Ingrediënten

  • 1,5 kg varkensschouder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 stengels selder
  • 1 wortel
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ el chilipoeder
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml tomatensap
  • 60 ml barbecuesaus
  • arachideolie
  • peper
  • zout

Recept

Verwarm de oven voor op 170°C.

Snijd het vlees in grote stukken en verwijder overtollig vet.

Kruid het vlees met de gedroogde tijm, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout en wrijf het rondom in.

Snijd de selder en wortel in blokjes. Snipper de ui fijn.

Bak de stukken vlees rondom bruin in hete vetstof. Leg het vlees in een ovenschaal en voeg de ui, gepelde teentjes look, wortel en selder toe.

Giet er de bouillon en het tomatensap bij, dek af met folie en plaats de schaal minstens 3 uur in de oven.

Haal het vlees uit de ovenschaal en leg het in grote kom. Gebruik twee vorken en trek het vlees uit elkaar.

Giet er wat van het kookvocht bij en voeg de barbecuesaus toe. Meng alles goed onder elkaar.

Serveer in een taco met gefermenteerde rode kool en verse kruiden. Dien op met extra saus.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.