Flammkuchen met pulled pork

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

90

Deze flammkuchen krijgt een heerlijke topping van pulled pork. Serveer met een fris slaatje.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes look
  • 4 varkenskoteletten met bot
  • 200 g barbecuesaus
  • 2 rollen pizzadeeg
  • 250 g zure room
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • olijfolie
  • peper & zout

Voor de salade:

  • 100 g ijsbergsla
  • 100 g veldsla
  • 40 g kiemen
  • sap van  1 citroen
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de rode ui in halve maantjes en de witte uien in ringen. Pers de knoflook.

Neem een ovenbestendige pan met deksel. Kruid de koteletten met peper en zout en bak ze aan in vetstof langs beide kanten goudbruin. Voeg de witte uiringen en look toe en bak even aan.

Giet er de barbecuesaus bij, zet het deksel op de pan en zet 1 uur in de oven. Draai het vlees halverwege om.

Haal het vlees uit de saus, verwijder het bot en trek het met 2 vorken uit elkaar. Schep het vlees terug in de saus. Rol het deeg uit op twee bakplaten en bestrijk met een laagje zure room. Kruid met wat peper en zout.

Verdeel de pulled pork en de rode ui over het deeg en plaats 15 minuten in de oven.

Maak de salade:

Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.

Klop het citroensap met de honing, mosterd en 3 el olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout.
Hussel de ijsbergsla met de veldsla, kiemen en de dressing. Meng alles goed onder elkaar.

Haal de flammkuchen uit de oven, snijd in stukken en bedruppel met wat van de resterende saus. Bestrooi met de bieslook. Serveer met de frisse salade.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.