Tarte flambée met zoete aardappelsalade

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Onze vegetarische versie van tarte flambée of Flammkuchen: een dunne bodem van kruimeldeeg belegd met courgette, uien, zure room en (platte) kaas. Lekker met een slaatje van zoete aardappelen en frisse groenten. 

Ingrediënten

  • 600 g uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 courgette
  • bosje tijm
  • 2 rollen kruimeldeeg
  • 250 g zure room
  • 120 g platte kaas
  • 150 g oude kaas, geraspt (Brugge Oud of Flandrien Oud)
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de salade:

  • 500 g zoete aardappelen
  • 200 g gekleurde kerstomaten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • bosje koriander
  • 1 chilipeper, fijngehakte
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl paprikapoeder

Recept

Tarte Flambée

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bak de uiringen in olijfolie zacht. Kruid met peper en zout.

Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Gril ze beetgaar in een grillpan.

Rol het kruimeldeeg uit en leg ze op twee met bakpapier beklede bakplaten. Meng de look, platte kaas en 1 el verse tijmblaadjes onder de zure room. Kruid met peper en zout.

Bestrijk het deeg met het roommengsel. Verdeel er de plakken courgette over en beleg met de uiringen. Strooi er de kaas en de rest van de tijm over en zet 20 minuten in de oven. 

Zoete aardappelsalade

Boen ondertussen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakken.  Hussel ze met wat olijfolie en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

Gril ze gaar in een grillpan en leg ze daarna op een schaal.

Halveer de kerstomaten en meng er de rode ui, koriander, chilipeper en het limoensap onder. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Schep de salsa van kerstomaten over de gegrilde zoete aardappelplakken. Serveer bij de tarte flambée.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.