Russisch ei

Slaatje
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Russisch ei is een salade met half hardgekookte eieren, groentjes en een dressing van yoghurt en mayonaise. Bij dit gerecht wordt vaak vis gegeten. Wij gekozen voor gerookte makreel. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 grote, vastkokende aardappelen
  • 4 eieren
  • 1 grote wortel
  • 6 kleine augurken
  • 70 g erwtjes (diepvries of vers)
  • 12 zilveruitjes
  • 50 g ijsbergsla
  • handvol kervel
  • 100 g gerookte makreel
  • 1 el mayonaise
  • 1 el volle yoghurt
  • 1 tl currypoeder

Recept

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

Schil de wortelen, snijd in blokjes en blancheer ze 5 minuten. Voeg er de laatste 3 minuten de erwtjes aan toe (verse erwtjes kook je in 8 minuten gaar).

Kook de eieren in 6 minuten half hard. Laat ze daarna schrikken onder koud water en pel ze.

Halveer de zilveruitjes. Snijd de ijsbergsla heel fijn. 

Snijd de augurken klein.

Laat de aardappelen wat afkoelen en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.

Meng de aardappelblokjes, erwten, wortel, ijsbergsla, augurken, zilveruitjes , mayonaise en yoghurt goed onder elkaar. Breng op smaak met het currypoeder, peper en zout.

Schep het groentemengsel in kommetjes. Verdeel er wat gerookte makreel over en leg er een eitje bij.

Werk af met een plukje kervel.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.