Steamed buns met pulled pork

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Maak van deze steamed buns echte smaakbommetjes door je vlees een nachtje te marineren in een heerlijk sausje. Succes verzekerd! 

Ingrediënten

  • 8 steamed buns (kant-en-klaar)
  • 700 g varkensbuik
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 8 el tomatenketchup
  • 8 el hoisin sauce
  • 8 el kandijsuiker
  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 4 el olijfolie

Voor de topping

Recept

1 dag op voorhand

Doe het vlees in een gietijzeren stoofpot.

Pers de knoflook fijn, schil en rasp de gember fijn. Meng dit samen met de ketchup, hoisin sauce, suiker, sojasaus, rijstazijn en olijfolie tot een marinade.

Masseer deze in het vlees met je vingers. Dek af en laat een nachtje rusten en marineren.

Maak het vlees klaar

Verwarm de oven voor op 160°C. Dek de schaal af en gaar het varkensvlees in de warme oven gedurende 3,5u of 210 minuten.

Verhoog de oventemperatuur tot 180°C, haal het deksel eraf en bak nog zo’n 20 à 30 minuten tot het begint te karamelliseren, maar pas op dat de marinade niet aanbrandt.

Neem het vlees uit de pot en laat 20 minuten rusten.

Neem ondertussen het overtollige vet uit de pan en doe de saus in een klein pannetje met een extra scheutje water en warm kort op.

Trek het vlees uit mekaar met 2 vorken en doe het dan opnieuw in de pot samen met de saus. Meng goed en warm nog even op.

De groenten

Maak de groenten schoon en snijd fijn of in flinterdunne plakjes met de mandoline.

Snijd de limoen in partjes.

Afwerking

Vul de broodjes met het varkensvlees en top met de groentjes, sesamzaadjes en enkele plukjes koriander.

Geef er enkele partjes limoen bij en werk verder af met de geroosterde cashewnoten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.