Wokschotel met vis

Thema
Wok
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ben je op zoek naar een makkelijk en snel gerecht bomvol smaak? Dan moet je deze wokschotel met vis en groentjes zeker eens proberen. 

Ingrediënten

  • 600 g rode poonfilet en tongscharfilet
  • 200 g rijst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • ½ spitskool
  • 120 g boontjes
  • handvol peterselie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sesamolie
  • snuf kurkuma
  • snuf gemberpoeder
  • snuf cayennepeper
  • peper en zout

Recept

Snijd de visfilets in hapklare stukjes.

Meng er de sojasaus, sesamolie en oestersaus onder. Kruid met de kurkuma, gemberpoeder, cayennepeper en zout. Laat tien minuten rusten.

Kook de rijst ondertussen gaar in gezouten water.

Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.

Snijd de prei in ringen en de spitskool in reepjes.

Halveer de boontjes en hak de peterselie fijn.

Fruit de ui in olie glazig. Voeg de boontjes en paprika toe en roerbak op een hoog vuur enkele minuten tot de groeten beetgaar zijn. Voeg nu de prei en de kool toe en roerbak enkele minuten verder.

Schep er nu de stukken vis onder en laat ze kort mee bakken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Schep de rijst op de borden en verdeel er de vis met de groenten over. Werk af met de peterselie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.