
Wok met zeewolf en groene groenten
Wokken met vis, het is eens iets anders. Zeewolffilet leent zich perfect om heerlijk goudbruin te wokken. Voeg een mix van heerlijke kruiden en groenten toe. Nog wat noedels daarbij en iedereen is blij.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 250 g prinsessenboontjes
- 250 g groene aspergepunten
- 150 g erwtjes, vers of diepvries
- bosje koriander
- 400 g zeewolffilet
- 5 cm verse gember
- 2 tl currypoeder
- 1 el sambal
- 2 el ketjap manis
- 250 g noedels
- zonnebloemolie
Recept
Bereid de noedels zoals vermeld op de verpakking.
Snijd de ui in ringen. Rasp de gember fijn.
Snijd de zeewolf in hapklare blokjes. Wok de vis samen met de gember, look en het currypoeder op hoog vuur. 2 minuten in hete olie. Schep uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok en wok de ui, boontjes, asperges, erwtjes en de sambal tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de vis, ketjap manis en een scheutje water toe en roerbak nog 2 minuten.
Verdeel de noedels over 4 kommen en schep er de vis met de groenten op. Werk af met de koriander.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.