Konijn wokken: 3 tips voor een sappig resultaat

Konijn wokken: 3 tips voor een sappig resultaat

Niet enkel een konijnstoofpotje op grootmoederswijze is goddelijk. Ook in de wok is konijn verrukkelijk. Met deze tips leer je konijn wokken als een pro.

Ik wil konijn wokken: waarop moet ik letten?

Wokken is een bijzondere vorm van bakken. Het gebeurt op zeer hoge temperatuur in een typische wokpan, die de hitte extra geleidt. Er is weinig vetstof voor nodig en door de korte bereidingstijd blijft de voedingswaarde goed bewaard. Konijn is een mager en licht stukje vlees. Wokgerechten met konijn passen dan ook goed in een gezonde keuken.

  • Snijd konijn (konijnenfilets zijn ideaal) in hapklare stukjes die snel garen. Je kan ze eventueel vooraf marineren.
  • Bak de stukjes konijn eerst zeer kort aan (max. 1 minuut) in kleine porties. Gebruik bij voorkeur een olie die sterk verhit mag worden. Arachideolie is ideaal.
  • Roerbak dan pas de groenten. Doe er een saus of de marinade bij en dan pas opnieuw het vooraf gebakken vlees. Geef het niet meer dan de tijd om terug op te warmen zodat alles mooi sappig blijft.

Zin een wokgerecht met konijn? Probeer deze recepten

Dat je konijn ook in de wok kunt bereiden, ontdek je in deze recepten. Ken jij nog lekkere wokgerechten met konijn? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.