Konijn yakitori

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 25

Ingrediënten

  • 300 g konijnfilets
  • 8 el mirin
  • 4 el rijstwijn (sake)
  • 8 el sojasaus
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el bruine suiker
  • 1 citroenstengel
  • 2 lente-uitjes
  • 1 tl sesamzaadjes
  • peper

Recept

Hak de citroenstengel fijn, schil de gember en rasp fijn.

Meng de rijstwijn, sojasaus, mirin, citroenstengel, bruine suiker en gember in een steelpan. Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost.

Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen tot er een stroperige saus ontstaat. Roer geregeld.

Snijd de konijnfilets in lange reepjes en kruid met peper.

Rijg ze aan spiesjes en besmeer met de saus. Gril ze goudbruin op een middelmatig vuur.

Snijd de lente-uitjes in ringen.

Leg de spiesjes op een schaal en werk af met sesamzaad en de lente-ui.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.