Yakitori van rundvlees met Passendale en oesterzwam

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 20

Passendale gewikkeld in rundvlees met een heerlijke marinade van mirin, honing, limoen en sojasaus. Verras iedereen met dit lekker hapje!

Ingrediënten

  • 150 g oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g Passendale kaas - stuk
  • 8 sneetjes rosbief
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

Marinade:

  • 2 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el limoensap
  • arachideolie
     

Recept

Snijd de oesterzwammen in lange reepjes. Pel en plet de knoflook.

Verhit een klontje boter en roerbak de oesterzwammen met de knoflook gedurende 2 minuten. Kruid met peper en zout.

Verwijder de korst van de Passendale en snijd in 8 lange reepjes.
Vul de rundsvleeslapjes met een reepje kaas en oesterzwammen. Rol op en prik vast met een tandenstokertje.

Meng voor de marinade de mirin, sojasaus, honing en limoensap met 1 el arachideolie. Wrijf de rolletjes in met de marinade en zet minstens 30 minuten in de koelkast.

Verhit een scheut arachideolie en bak de rolletjes rondom rond heel kort aan. Kruid met peper.

Serveer als hapje of voorgerecht met een slaatje.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.