Gebakken little gem met Passendale-crumble

Aperitiefhapje
4
25

Little gem is een kleine Romeinse sla met mooie gekrulde blaadjes.

  • 4 kropjes little gem
  • 100 g Passendale, geraspt
  • 50 g panko, Japans broodkruim
  • 100 ml mayonaise
  • 5 ansjovisfilets, op olie
  • peper en zout
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook, geperst

Hak de ansjovis heel fijn. Meng met de mayonaise, geperste knoflook en de gehakte peterselie. Breng verder op smaak met peper en zout.

Meng de Passendaele met de panko. Snijd de little gem in kwartjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Sprenkel er een klein beetje olijfolie over en strooi er dan royaal de mengeling van kaas en panko over. Zet gedurende 5 min. in de voorverwarmde oven van 180°C.

Serveer de gebakken little gem met de ansjovismayonaise.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.