Tempura van konijn

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Het tempurabeslag zorgt ervoor dat de stukjes konijn extra krokant uit de friteuse komen. Heerlijk in combinatie met de frisse groentjes en de pikante dressing.

Ingrediënten

  • 1 bussel radijsjes
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 400 g ijsblokjes
  • 1 rammenas
  • 30 g gember
  • 6 el sojasaus
  • Toefje wasabi
  • 2 el rijstazijn
  • Scheutje sesamolie
  • 4 konijnfilets
  • 250 g bloem
  • 1 el maïzena
  • 1 kl konijnkruiden
  • 250 ml water
  • Peper en zout

Recept

Maak de groenten

Spoel het de rammenas, snijd het loof van de radijsjes en schaaf de groenten met de mandoline in flinterdunne plakjes.

Snijd vervolgens de lente-ui in ringetjes. Leg de groenten in ijswater, zo worden ze lekker krokant.

Maak de dressing

Schil je de gember en rasp hem fijn. Giet er de sojasaus bij en roer er de wasabi onder. Voeg de rijstazijn en sesamolie toe, roer nogmaals goed en zet even apart.

Voor de tempura van konijn

Snijd het konijn in hapklare stukken van maximaal 1,5 tot 2 centimeter dik. Let erop dat alle stukjes konijn ongeveer even groot zijn zodat ze gelijktijdig gaar zijn.

Meng de bloem, konijnkruiden en maiszetmeel in een ruime mengschaal.

Voeg de ijsblokjes toe en schenk er het (koud) water bij. Meng alles met de garde tot een lopend en helderwit beslag. Voeg indien nodig een beetje extra water toe.

Breng het tempurabeslag op smaak met een snuif zout en peper van de molen. 

Leg de stukken konijn in het tempurabeslag en roer tot ze volledig omhuld zijn met een laagje beslag.

Laatste stap

Verhit de friteuse tot 180°C.

Schep de plakjes rammenas, radijs en lente-ui uit het ijskoude water en laat uitlekken.

Lepel de stukjes konijn één voor één in het hete frietvet krokant en gaar in ongeveer 4 minuten.

Laat de stukken gebakken konijn even uitlekken op een vel keukenpapier.

Afwerking

Serveer de tempura van konijn met de frisse groentjes en geef er de dressing apart bij.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.