Tempura van paprika

4
(30) 15

Gefrituurde inktvisringen kent iedereen wel, maar wist je dat paprika's ook krakend lekker kunnen zijn? Het recept voor een passende dipsaus krijg je er zo bovenop.

Dipsaus:

  • 120 g mayonaise
  • 1 el zachte mosterd
  • 1 el graantjesmosterd
  • peper en zout

 

  • frituurolie

Maak de dipsaus:

Meng de mayonaise met de zachte mosterd en graantjesmosterd. Kruid naar eigen smaak met peper en zout en bewaar fris.

 

Was de paprika’s. Snijd in ringen van ongeveer 5 mm breed en verwijder voorzichtig de zaadjes.

Meng de bloem met bakpoeder en roer er het ijskoude water door. Voeg zout en peper toe.
Dip elk stukje paprika in het beslag en frituur 1 à 2 minuten.

Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer onmiddellijk met de mayonaise-mosterdsaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.