Tempura van paprika

Flandria
Partner
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 15

Gefrituurde inktvisringen kent iedereen wel, maar wist je dat paprika's ook krakend lekker kunnen zijn? Het recept voor een passende dipsaus krijg je er zo bovenop.

Ingrediënten

Dipsaus:

  • 120 g mayonaise
  • 1 el zachte mosterd
  • 1 el graantjesmosterd
  • peper en zout

 

  • frituurolie

Recept

Maak de dipsaus: Meng de mayonaise met de zachte mosterd en graantjesmosterd. Kruid naar eigen smaak met peper en zout en bewaar fris.

Was de paprika’s. Snijd in ringen van ongeveer 5 mm breed en verwijder voorzichtig de zaadjes.

Meng de bloem met bakpoeder en roer er het ijskoude water door. Voeg zout en peper toe.

Dip elk stukje paprika in het beslag en frituur 1 à 2 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer onmiddellijk met de mayonaise-mosterdsaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.