
Tempura van witloof met wasabimayonaise
Witloof, maar dan crunchy en spicy: deze tempura is luchtig gebakken en zit vol umami dankzij een marinade van ponzu en sesamolie. Serveer met pittige wasabimayo of ga kidsproof met basilicummayo. Perfect om samen van te plukken tijdens een zomerse apero of als verrassend fingerfood!
Bereiding
Marineer het witloof
Snijd het witloof in dunne plakken. Kruid en marineer in de Koreaanse chilisaus, ponzu en sesamolie.
Maak de tempura
Meng voor het beslag de tempuramix met het water.
Verhit de frituurolie in een diepe pan of frietketel tot 180°C.
Wentel het gemarineerde witloof in het beslag en frituur beide kanten elk ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de wasabimayonaise
Meng de mayonaise met wasabi, het sap en de zeste van 1 limoen. Werk af met geroosterde witte sesam.
Kidsproof alternatief? Vervang de wasabi door een bos basilicum.
Serveren
Serveer de tempura met de frisse wasabimayonaise als dipsaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.