Donker blauwl bord gevuld met een wok van varkensreepjes, oesterzwammen, courgette en paprika. Bij dit bordje liggen eetstokjes, een potje loempiasaus en verse noodles.

Wok gerechten met producten van bij ons

Pikant of zoetzuur? Vlees, vis of veggie? Of liever een wok met aardappeltjes? Met wokken kan je alle kanten uit! Bovendien gebruik je tijdens het wokken weinig vetstof, kook je energiezuinig en ben je klaar in een mum van tijd.

Hoe moet ik wokken?

  • Snijd je groenten/vlees/vis in hapklare reepjes. 
  • Verwarm de wok op een zeer hoge temperatuur. Gebruik bij voorkeur een olie die sterk verhit mag worden. Arachideolie is ideaal om mee te wokken.
  • Bak vlees/vis zeer kort aan (max. 1 minuut) in kleine porties. Zo krijgen de stukjes een heerlijk krokant korstje en blijven de sappen behouden. Houd het daarna apart.
  • Roerbak daarna pas de groenten.
  • Doe er een saus of marinade bij.
  • Voeg opnieuw het vooraf gebakken vlees/vis toe. Geef het niet meer dan de tijd om terug op te warmen. Zo wordt het niet te droog. 

Tip

Voor alles wat lekker is om in onze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Ontdek nog meer wokgerechten

Krijg je er niet genoeg van? Ontdek nog meer wokgerechten in ons thema In de wok, en wok erop los. Ben je zelf aan de slag gegaan? Laat het ons weten op FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons! 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!