Hippe waterzooi in de wok met kip

Hoofdgerecht
In de wok
4
  • 500 g kippenfilet
  • 400 g aardappelschijfjes, voorgekookt
  • preiwitten
  • 2 wortelen
  • 2 gele wortelen
  • 1 seldertak
  • 1 kleine ui
  • 1 mespunt gemalen laurier
  • ½ kl gedroogde tijm
  • peper en zout
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 g zure room
  • Bakboter of olie

Snijd de prei, wortelen, selder en ui in kleine stukjes. Snijd de kip in repen en bak ze krokant in een wokpan met bakboter of olie.
Haal ze uit de pan en zet aan de kant, bak in dezelfde pan de aardappelschijfjes krokant. Haal ook uit de pan.

Bak nu de ui, prei, selder en wortelen in wat extra boter of olie, verkruimel het bouillonblokje over de groenten. Kruid met de tijm en laurier.
Als de groenten beetgaar zijn voeg je de kip en aardappelen opnieuw toe. Roerbak nog even verder.

Serveer met zure room.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.