Gentse waterzooi

Partner

Geert Van Der Bruggen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Gentse waterzooi is een klassieker uit de Belgische keuken waar we trots op mogen zijn. Met dit recept maak je een lekker stoofpotje van kip, wortel, prei en selder.

Ingrediënten

  • 1 grote kip
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 takjes selder
  • 1 kruidnagel
  • 1 kruidentuiltje (laurier, tijm en peterseliestengels)
  • 2 dl room
  • verse kervel
  • peper en zout

Voor de groentegarnituur

  • 4 wortelen
  • 2 preiwitten
  • ½ venkel

Recept

Doe de kip in een pan. Prik de kruidnagel in de ui en leg de ui in de pan. 

Doe ook de rest van de groenten er ongesneden bij en zet alles net onder water. Doe er het kruidentuiltje bij en laat ongeveer 45 minuten rustig sudderen.

Snijd intussen de groenten voor de garnituur in julienne.

Haal de kip uit de pan en zeef het kookvocht. Breng dit opnieuw aan de kook en doe er de groentejulienne bij. 

Voeg er de room bij, snijd de kip in stukken en doe ook die opnieuw in de pan om goed door te warmen. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de waterzooi in grote diepe borden en versier met enkele pluksels kervel.  Serveer met kasteelaardappeltjes of boerenbrood.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.