Wok van courgette, spruitjes, appel, spekjes en balsamicoazijn

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Wok van spek, courgette en spruitjes. Voeg er appeltjes aan toe voor een zoete touch en dresseer met een sausje van balsamicoazijn en honing. Ideaal gerecht voor elk seizoen en makkelijk te bereiden. 

Ingrediënten

Recept

Snijd het spek in stukjes van ongeveer 2 cm. Snijd de courgette met een spiraalsnijder in linten. Spoel de appel, laat ongeschild, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.

Bak de zonnebloempitten goudbruin in een pan.

Bak het spek krokant in de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de appel in dezelfde pan. Voeg de courgettelinten en de Flower Sprouts toe en roerbak verder.

Meng de maïsolie met de witte balsamicoazijn en honing. Breng verder op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade en voeg de spekreepjes toe. Strooi er de zonnebloempitten, de gedroogde cranberries en de gehakte peterselie over en serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.