Varkenshaasje met balsamico, gebakken appeltjes en krieltjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

De balsamico en appeltjes geven het varkenshaasje een heerlijk zoete en volle smaak. Serveer met gebakken krieltjes.

Ingrediënten

  • 700 g krielaardappeltjes
  • 4 appels (jonagold, jonagored...)
  • 1 grote zoete ui
  • 1 teentje knoflook
  • 700 g varkenshaasje
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • 2 takjes rozemarijn
  • 70 g hazelnoten
  • boter
  • peper en zout

Recept

Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water en houd ze warm.

Bereid intussen het vlees en de appeltjes.

Snijd de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd grof in stukjes van 3 cm. Dek de appeltjes af en zet even opzij.

Hak de hazelnoten fijn. Pel de ui en snijd in 2 en daarna in reepjes. Pel en plet de knoflook.

Verhit 1 eetlepel boter in een pan. Bak het varkenshaasje rondom rond goudbruin, voeg nog 1 eetlepel boter toe en voeg de ui, takjes rozemarijn en knoflook toe. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat op een zacht vuur 8 minuten garen.

Voeg dan 3 eetlepels balsamicoazijn toe en laat nog 5 minuten garen zonder deksel.

Zet daarna de pan van het vuur, dek af en laat het vlees enkele minuten rusten.

Verhit 1 eetlepel boter in een pan, voeg de stukjes appel en hazelnoot toe en laat zachtjes garen. Besprenkel met 1 eetlepel honing en laat karamelliseren. Kruid met een beetje peper en een snufje zout

Serveer het varkenshaasje met de uitjes en jus, gebakken appeltjes en krieltjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.