Het perfecte zachtgekookte eitje

Ontbijt
Type
Number of persons
Aantal personen

1

Preparation time
Bereidingstijd

5

Een zachtgekookt eitje is heerlijk als ontbijt of brunch. Het vloeibare eigeel leent zich perfect om een stukje brood in te doppen.

Ingrediënten

  • een ei
  • 5 minuten moed
  • 1 sneetje brood
  • 1 klontje boter
  • snuifje zout

Recept

Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook.

Doorprik het ei met een naald of eiprikker om te voorkomen dat het ei openbarst tijdens het koken. Zodra het water borrelt laat je zachtjes het ei in zakken.

Wacht 4 à 5 minuten voor een zachtgekookt eitje.
Heb je liever een hardgekookt exemplaar, wacht dan 8 à 10 minuten.

Snijd een boterham in reepjes en bak ze in wat hete boter krokant langs beide zijden.
 

Serveer het eitje met de broodtoastjes en wat zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.