Start to cook

Het perfecte zachtgekookte eitje
Een zachtgekookt eitje is heerlijk als ontbijt of brunch. Het vloeibare eigeel leent zich perfect om een stukje brood in te doppen.
Ingrediënten
- een ei
- 5 minuten moed
- 1 sneetje brood
- 1 klontje boter
- snuifje zout
Recept
Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook.
Doorprik het ei met een naald of eiprikker om te voorkomen dat het ei openbarst tijdens het koken. Zodra het water borrelt laat je zachtjes het ei in zakken.
Wacht 4 à 5 minuten voor een zachtgekookt eitje.
Heb je liever een hardgekookt exemplaar, wacht dan 8 à 10 minuten.
Snijd een boterham in reepjes en bak ze in wat hete boter krokant langs beide zijden.
Serveer het eitje met de broodtoastjes en wat zout.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.