Vegetarische lasagne zonder pasta

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Deze vegetarische lasagne zonder pasta geeft je een echte groenteboost! 

Ingrediënten

Voor de tomatensaus:

  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 rode chilipeper, fijngesnipperd (zonder zaadjes)
  • 1 dl wijn
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 g tomatenpulp
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm

Voor de gegrilde groenten:

Voor de afwerking:

  • 400 g ricotta
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bolletje mozzarella
  • peper & grof zout
  • olijfolie

Mis je toch de pasta? Vervang dan de courgette door enkele lasagnevellen. De lasagne zal dan 10 minuutjes langer moeten garen.

Recept

Snijd de aubergine en courgette in plakjes. Grill ze aan beide kanten op een grillpan. Zet even aan de kant.

Maak de saus. Doe een scheutje olijfolie in een stoofpot. Stoof de gesnipperde uien, geplette look en chilipeper tot de ui glazig is. 

Schep er de geconcentreerde tomatenpuree bij en laat kort meestoven. Doe er de tomatenblokjes, de laurier en tijm bij. 

Schenk er een scheut witte wijn bij en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de tomatenpulp toe. Laat de saus minimum een halfuurtje pruttelen op een zacht vuurtje.

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Roerbak de spinazie kort en kruid met peper en zout. Meng met de ricotta.

Vet een ovenschotel in. Leg afwisselend courgetteplakjes, tomatensaus, aubergineplakjes met de ricottaspinazie. Herhaal tot de schotel gevuld is.

Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze bovenop de groentelasagne. Werk af met de Parmezaanse kaas. 

Zet gedurende 30 min. in de voorverwarmde oven. Serveer met stokbrood.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.