Vegetarische lasagne met ragout van linzen

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

90

Wil je een vegetarische lasagne maken die meer is dan alleen een hoopje groenten? Dan moet je zeker dit recept met linzenragout eens proberen. Deze vegetarische lasagne is niet alleen lekker maar hij vult ook goed zodat je niet met honger van tafel gaat.

Ingrediënten

  • 1 pak kant-en-klaar lasagnevellen
  • enkele blaadjes verse oregano

Voor de ragout van linzen

  • 200 g bruine linzen
  • 2 selderstengels
  • 2 grote wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • snuifje paprikapoeder
  • 300 ml groentebouillon
  • 400 ml passata
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de kaassaus

  • 600 ml halfvolle melk
  • 2 el boter
  • 3 el bloem
  • 50 g gemalen kaas + 10 g voor de afwerking
  • snuifje nootmuskaat
  • peper en zout

Recept

Maak de linzenragout

Pel de knoflook en de ui en snipper fijn.

Spoel de selder en de wortel, maak schoon en snijd in blokjes.

Spoel de linzen even kort onder koud water.

Verhit een pan met olijfolie en stoof hier de fijngesnipperde knoflook en ui in aan. Voeg de stukjes wortel en selder toe en laat even meestoven.

Voeg de linzen toe, laat even meestoven en blus met 300 ml groentebouillon. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en laat zo’n 20 minuten sudderen op een laag vuur.

Voeg de tomatenpassata toe, roer goed en laat nogmaals 20 minuten sudderen of langer tot de linzen volledig gaar zijn. Voeg eventueel wat extra water toe als het mengsel te droog wordt.

Maak de kaassaus

Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en roer tot je een koekjesgeur krijgt. Voeg een scheutje melk toe en roer los, voeg opnieuw wat melk toe en klop snel met een garde tot alle melk op is en je een mooie vloeiende saus verkrijgt.

Haal de béchamelsaus van het vuur en roer er de gemalen kaas onder. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bouw de lasagne

Verwarm de oven voor op 180°C

Beboter een grote ovenschaal en leg de lasagnevellen op de bodem, schep er wat van de linzenragout en de kaassaus op.

Leg dan opnieuw lasagnevellen en bouw de lasagne zo verder op. Eindig met lasagnevellen en een laagje kaassaus. Strooi er wat gemalen kaas over.

Afwerken

Plaats de lasagne 30 minuten in de oven op hetelucht.

Zet de lasagne op het laatste enkele minuten onder de grill voor een krokant korstje. Werk af met wat blaadjes verse oregano.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.