Vegetarische spaghetti bolognaise met linzen

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Mag het eens wat anders zijn? Probeer dan zeker deze vegetarische spaghetti bolognaise, die boordevol groenten zit. De kruiden maken de spaghettisaus helemaal af. 

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 100 g gedroogde linzen
  • 1 dl rode wijn
  • takje tijm
  • takje rozemarijn
  • 1 handvol basilicum
  • 100 g Boerejan (kaas)
  • 800 g tomatenpassata
  • snuifje komijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Recept

Pel de teentjes knoflook en de rode uien en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit er de knoflook en de rode ui in. Doe de komijn erbij en bak ook even mee.

Spoel de courgette en de aubergine en snijd ook in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui en bak ook even op. Voeg de linzen en de tomatenpassata toe, samen met de tijm, rozemarijn en rode wijn en laat zo’n 20 minuten sudderen op een laag vuurtje. Voeg desnoods een scheutje water toe.

Kook de pasta gaar in kokend gezouten water volgens de instructies op de verpakking. 

Giet af en verdeel de pasta over de borden.  Lepel er flink wat saus bij en top met enkele blaadjes basilicum en rasp er wat kaas over.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.