Spaghettisaus

4
(25) 20

Iedereen heeft zijn lievelings bolognesesaus, nu heb je die van jou gevonden! Lekkere groenten, allerlei kruiden en specerijen en kwaliteitsvol gehakt: dit zijn de ingrediënten van het perfecte spaghetti bolognese recept. Smakelijk!

Pel de ui en het lookteentje en snijd in kleine stukjes. Schil de wortel en snijd in kleine stukjes. Was de paprika en de courgette en snijd in kleine stukjes. Maak de champignons schoon met een borsteltje, snijd het voetje bij en snijd de champignons in kleine stukjes.

Smelt boter in de pot op een licht vuurtje en stoof de ui tot hij glazig ziet. Doe de fijngesneden groenten erbij en stoof enkele minuten onder voortdurend roeren.  Kruid met oregano, spaghettikruiden, peper en zout.

Doe de ongepelde tomaten bij de saus. Om alle restjes van de tomaten uit het blik te krijgen, doe je een scheutje water in het blik.

Spreid het gehakt in een andere pan uit op wat gesmolten boter en blijf roeren tot het helemaal gaar is. Voeg het gehakt bij de saus, roer om en laat de spaghettisaus ongeveer een 20 min. op een laag vuurtje pruttelen.

Neem een grote kookpot. Doe er water in en wacht tot het kookt. Voeg zout toe. Doe de spaghetti erin en laat enkele minuten koken (te zien op de verpakking). Giet daarna af in een vergiet.

Dien de spaghetti op met een beetje geraspte kaas.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.