Spaghetti geserveerd in wit bord met portie saus half over de pasta. Versgemalen kaas over de saus met enkele verse basilicumblaadjes.

Spaghettisaus maken

Mamma mía! Een heerlijke spaghettisaus maken, dat doet iedereen op zijn eigen manier. Hou jij van een lekker dikke saus met gepureerde groentjes? Of ben je meer fan van een dunnere saus en grofgesneden groenten? Alles kan en alles mag.

Serveer- en bereidingstips voor een heerlijke spaghettisaus

  • Weinig tijd of weinig geduld? Hoe kleiner je de groenten snijdt, hoe sneller ze gaar zijn. Harde groenten, zoals wortelen, hebben ook wat meer tijd nodig dan zachte groenten zoals courgette.
  • Eet je graag paprika in je saus? Gele en rode paprika zijn zachter en zoeter van smaak, groene paprika is iets bitterder.
  • Mag jouw spaghettisaus wat extra pit hebben? Doe er dan een snuifje cayennepeper in of een fijngesneden pepertje (laat de pitjes erin voor nog meer pit).
  • Enkele blaadjes basilicum en wat geraspte kaas maken je gerecht helemaal af!
  • Is je spaghettisaus niet dik genoeg? Laat je saus zonder deksel doorkoken, dan verdampt het water. Helpt ook dat niet, dan kan je de saus aandikken met mais- of aardappelzetmeel.

Traditionele spaghettisaus maken met een twist

Aan de slag? Ontdek dan ons recept voor spaghettisaus. Uiteraard kan je deze saus nog naar hartenlust uitbreiden of aanpassen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze ideetjes?

  • Probeer eens gegrilde groenten (zoals courgette) te gebruiken in je spaghettisaus. Of gril plakjes courgette en paprika en gebruik ze om je spaghetti te garneren.
  • In een klassieke bolognesesaus hoort gehakt. Maar heb je al eens spekreepjes aan je saus toegevoegd? Deze geven het geheel een zoutere toets.
  • Wil je een zoetere spaghettisaus maken, voeg dan een scheutje ketchup toe.
  • Een scheut rode wijn geeft je saus een vollere smaak.

 

Maak jij je spaghettisaus volgens een geheim familierecept, maar wil je toch een tipje van de sluier lichten? Of wil je jouw smakelijk bord spaghetti gewoon graag met ons delen? Alle foto’s en tips zijn welkom op onze Twitter-, Instagram- of Facebook-pagina met #lekkervanbijons! Blijf ook op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!