Courgettepizza met salami

Snack
Type
Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

Voor 4 pizza's:

  • 2 courgetten
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 à 2 el amandelpoeder
  • ½ kl knoflookpoeder
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl oregano, gedroogd
  • 1 kl chilipoeder
  • 8 plakjes salami
  • 100 g geraspte kaas

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maal de grof gesneden courgette in de blender. Gaar het mengsel 4 minuten in de microgolf, doe in een zeefdoek en knijp er het vocht uit. Meng met het ei, de kaas, het amandelpoeder, het knoflookpoeder, peper en zout tot pizzadeeg.

Maak er bolletjes van ter grootte van een tennisbal, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm met de vingertoppen tot een platte pizza. Bak die 8 à 10 minuten in de warme oven.

Stoof de geperste knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en meng met de tomatenpuree, oregano, chilipoeder, peper en zout. Haal de pizzabodems uit de oven, verdeel er de dikke tomatensaus over, leg er de salami en geraspte kaas op, bak nog een 4-tal minuten verder tot de kaas gegratineerd is.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.