Courgettepizza met salami

Varia
45

Voor 4 pizza's:

  • 2 courgetten
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 à 2 el amandelpoeder
  • ½ kl knoflookpoeder
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl oregano, gedroogd
  • 1 kl chilipoeder
  • 8 plakjes salami
  • 100 g geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maal de grof gesneden courgette in de blender. Gaar het mengsel 4 minuten in de microgolf, doe in een zeefdoek en knijp er het vocht uit. Meng met het ei, de kaas, het amandelpoeder, het knoflookpoeder, peper en zout tot pizzadeeg.

Maak er bolletjes van ter grootte van een tennisbal, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm met de vingertoppen tot een platte pizza. Bak die 8 à 10 minuten in de warme oven.

Stoof de geperste knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en meng met de tomatenpuree, oregano, chilipoeder, peper en zout. Haal de pizzabodems uit de oven, verdeel er de dikke tomatensaus over, leg er de salami en geraspte kaas op, bak nog een 4-tal minuten verder tot de kaas gegratineerd is.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.