Zeeduivel met kerstomaatjes en courgetti

4
25

Een zeeduivel ziet er niet uit, maar gelukkig is hij superlekker. Dit gerecht met kerstomaatjes en courgetti is licht en zomers.

  • 800 g zeeduivel
  • 600 g kerstomaten, multicolor
  • 3 courgetten
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 citroenen
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • 1 takje oregano
  • ¼ plantje dille
  • ¼ plantje bieslook
  • ¼ plantje platte peterselie
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 1 dl olijfolie
  • Peper en zout
Het "pitgedeelte" van de courgette kan je bijhouden om in een spaghettisaus te gebruiken, deze zijn niet geschikt om slierten van te maken.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de zeeduivel in 4 stukken van ongeveer 200 g en schik ze in een ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Snijd 2 citroenen in dunne plakjes en schik ze op de vis samen met enkele takjes tijm.

Plaats de vis in de oven en bak gedurende 15 minuten.

Spoel de kerstomaatjes en snijd in de helft.

Zet een pan op het vuur met 1 el olijfolie.

Pel de sjalotten en knoflook, snipper fijn en stoof ze kort glazig.
Voeg de kerstomaatjes toe en de rest van de olijfolie, ongeveer 5 el. Laat ze samen met de sjalot mee pruttelen in de hete olijfolie tot de groentjes bijna gaar zijn.

Hak de kruiden grof (oregano, dille, bieslook, peterselie en 1 takje basilicum)

Spoel de courgetten en snijd dunne sliertjes met een spiraalsnijder of een mandoline.

Voeg de courgetteslierten bij de kerstomaatjes, het citroensap en de zeste. Stoof even kort mee en roer om.
Voeg de groene kruiden toe en meng onder de groenten.

Lepel wat groenten op een bord en schik de vis erop. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.